Ливърпул се издъни нелепо на "Анфийлд", след като стигна само до равенството 2:2.

"Мърсисайдци" успяха бързо да дръпнат в резултата с голове на Джордан Хендерсън (4) и Садио Мане (24), но гостите не се предадоха и стигнаха до точката с попадения на Енок Мвепу (41) и Леандро Тросар (65).

Така Ливърпул пропусна да вземе спечелен мач, с което остава на второ място в класирането с 22 точки, лидер е Челси с 25, Брайтън е на пета позиция с 16 пункта.

Момчетата на Юрген Клоп само преди седмица разнебитиха с 5:0 Ман Юнайтед на "Олд Трафорд", но днес определено разочароваха феновете си.

Трябва да се отбележи, че през миналия сезон "мърсисайдци" загубиха от този съперник у дома и сега отново се издъниха срещу Брайтън.


Изненадващо гостите започнаха по-добре мача и можеха да вкарат още в началото, но Алисон спаси отбора си.

Отговорът на Ливърпул бе светкавичен. В 4-ата минута Салах пусна страхотен пас към Джордан Хендерсън, който технично прати топката в мрежата на Брайтън за 1:0.

Гостите можеха да изравнят веднага, но Бисума нацели гредата. Срещата продължи да е увикално динамична и в 24-ата минута Ливърпул отбеляза втори гол.

Тогава Алекс Окслейд-Чембърлейн центрира към Садио Мане и той с глава направи 2:0. Девет минути по-късно Мане отново опъна мрежата на гостите, но попадението му бе отменено след намеса на ВАР, поради игра с ръка.

Ливърпул се отпусна в края на полувремето и бе наказан. В 41-ата минута Енок Мвепу намали за 1:2.

Второто полувреме започна с нов отменен гол за Ливърпул, като този път попадение на Салах не бе зачетено поради засада. В 65-ата минута Брайтън прати Ливърпул в нокдаун.

Кукурея пусна топката на Лалана, който продължи към Тросар и той направи 2:2. Десет минути по-късно гостите дори вкараха трети гол, но този път Тросар бе в засада и попадението не бе зачетено.

До края Ливърпул се вдигна, но нямаше шанс и се задоволи с равенството.

Ливърпул - Брайтън 2:2

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Джоунс, Кейта, Салах, Фирмино, Мане

Брайтън: Санчес, Велтман, Дъфи, Дънк, Марч, Лалана, Мвепу, Бисума, Кукурейя, Модер, Тросар